Nu blomstrer hylden og det betyder selvfølgelig at det er tid til hyldeblomstsaft.
Lækker frisk og gylden hyldeblomstsaft er bare indbegrebet af sommer.
Jeg var ude og plukke en stor skålfuld hyldeblomster i torsdags, og de duftede bare så godt. Jeg kunne næsten ikke vente til saften havde trukket færdig, så jeg kunne smage.Behøver jeg fortælle at ventetiden var det hele værd?
Til min hyldeblomstsaft har jeg brugt:
50 skærme hyldeblomster2 øko citroner
1 øko appelsin
1/2 stang vanille
1 kg. rørsukker
1 l. vand
Vand og sukker bringes i kog i en gryde.
I en større gryde lægges hyldeblomsterne (klip så meget af stilken af skærmene som muligt så det kun er blomsterne, der kommer med). I denne gryde tilsætter jeg også skal og saft af citrusfrugterne.
Når sukkervandet koger, hældes det over hyldeblomsterne, og så er det bare at vente. Efter 3 dage på køl kan saften sies og hældes på flasker, eller hvordan man nu vil opbevare sin saft.
Saften bliver ret koncentreret og fortyndes efter smag inden den drikkes.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar