Jordskokker er det eneste vi har tilbage i køkkenhaven -og vi har mange, så vi prøver at finde på forskellige måder at anvende dem på. Og nu blev det så til jordskokkesuppe.
Ingredienser:
700g jordskokker
300g gulerødder
3 løg
3 fed hvidløg
En god skive smør (ca. 25g)
2 dl fløde
1,5 l grøntsagsbouillon
salt, peber og timian
Topping:
chorizo
creme fraiche
jordskokkesplitter
Fremgangsmåde:
Jordskokker, gulerødder og løg skrælles og skæres i tern. Hvidløg igennem hvidløgspresseren. Det hele svitses i en gryde med smør og timian. Jeg gav det godt 5 minutter.
Derefter tilsættes vandet, og suppen koger nu et kvarters tid.
Mens suppen koger tilberedes toppingen. jordskokken skrælles og skæres i bitte små strimler, på størrelse med mandelsplitter. Chorizoen skæres i tern og steges let på en pande.
Når grøntsagsternene er kogt møre (de må godt have bid) tilsættes fløden, og suppen koger yderligere et par minutter.
Nu blendes suppen og den er herefter klar til servering.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar