fredag den 22. september 2017

Æbler, hindbær og brombær

elstar æbler

Efteråret er over os og nu er det tid til at høste æbler, hindbær og brombær i haven.

Min datter fik et Elstar æbletræ i dåbsgave, da hun blev døbt. Der er ikke så mange æbler på endnu, men dem der er nydes i fulde drag. Datteren er stolt at sit træ, og vi synes alle at Elstar er gode spiseæbler.

høsttid for efterårshindbær

Måske er der ikke så meget gang i æblehøsten endnu, men det er der til gengæld i hindbærhøsten. Her er både til gaden og til gården. Alle vores hindbær er efterårshindbær, og det er helt klart dem vi foretrækker da der ikke er orm i.

Lige nu er hindbærbuskene så massive, at vi næsten ikke kan nå ind og plukke de hindbær, der sidder i midten, så derfor vil vi have tyndet ud i buskene til næste sæson. Jeg overvejer at plante nogle af dem, der hvor vi regner med at vi skal have hønsegård til foråret.

høsttid for tornfri brombær

Også brombærene er der godt gang i. Som det ses på billedet, modner brombærene meget forskudt, så vi kunne plukke hver dag hvis vi orkede... Der står to kæmpe buske med tornfri brombær i den gamle bærhave og det er vi egentlig ganske godt tilfreds med. Vi har ikke haft brombær før, så vi skal lige finde ud af hvad de kan bruges til, men indtil videre har vi bare spist dem vi har plukket, eller smidt i fryseren.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar