søndag den 18. juni 2017

Hyldeblomstsaft

hyldeblomstsaft

Nu blomstrer hylden og det betyder selvfølgelig at det er tid til hyldeblomstsaft.

Hyldeblomster

Lækker frisk og gylden hyldeblomstsaft er bare indbegrebet af sommer. 

Jeg var ude og plukke en stor skålfuld hyldeblomster i torsdags, og de duftede bare så godt. Jeg kunne næsten ikke vente til saften havde trukket færdig, så jeg kunne smage.

Behøver jeg fortælle at ventetiden var det hele værd?


hyldeblomstsaft

Til min hyldeblomstsaft har jeg brugt:

50 skærme hyldeblomster
2 øko citroner
1 øko appelsin
1/2 stang vanille
1 kg. rørsukker
1 l. vand

Vand og sukker bringes i kog i en gryde.

I en større gryde lægges hyldeblomsterne (klip så meget af stilken af skærmene som muligt så det kun er blomsterne, der kommer med). I denne gryde tilsætter jeg også skal og saft af citrusfrugterne.

Når sukkervandet koger, hældes det over hyldeblomsterne, og så er det bare at vente. Efter 3 dage på køl kan saften sies og hældes på flasker, eller hvordan man nu vil opbevare sin saft.

Saften bliver ret koncentreret og fortyndes efter smag inden den drikkes.

Tip 1: Smid saften i fryseren i portionsposer eller isterningeposer, så har du lynhurtig iskold hyldeblomstsaft på en varm sommerdag.


Tip 2: Bland saften op med danskvand og få den lækreste hyldeblomstsodavand til din havefest.

hyldeblomstspritzer

Tip 3: Bland hyldeblomstsaften op med mouserende vin. Mmmm...

lørdag den 4. juni 2016

Hjemmelavet jordbær rabarber sodavandsis


Vi nyder disse hjemmelavede jordbærrabarber "sodavands"is i sommervarmen. Egentlig har det ikke noget som helst med sodavand at gøre, men isene er lavet af den lækre jordbærrabarber saft, som vi lavede forleden. 

Vi blandende saften med vand i blandingsforholdet 1:1 og så kom vi ellers bare isene i fryseren.

fredag den 3. juni 2016

Jordbærrabarbersaft

jordbær rabarber saft
Først lavede jeg denne rabarbersaft. Med udgangspunkt heri har jeg nu også lavet jordbærrabarber saft. Jeg har egentlig bare tilføjet jordbær. Helt simpelt. Men det blev opskriften bestemt ikke dårligere af.

Her får I min opskrift på jordbær rabarber saft

550 g rabarber
300 g jordbær
1 dl sukker
1 stang vanille
2 l vand

Fremgangsmåde

Jordbær og rabarber renses og skæres i små stykker. Vanillestangen skæres op på tværs og vanillekornene skrabes ud. Det hele (også vanillestangen) kommes i en gryde og koger ca. 10 minutter. Jeg lader saften stå og trække, mens den køler lidt af.
Derefter sigter jeg saften over på skoldede glas.
Når saften skal bruges fortynder jeg den 1:3

Tip: Blend jordbærrabarbermassen og du har den lækreste grød, som kan nydes med kold flødeskum eller måske som en rabarber trifli. Det er altså bare dansk sommer når det er bedst!

torsdag den 26. maj 2016

Raberbersaft

Lige nu nyder vi at kunne trække rabarber ude i haven. 

Vi har både spist hjemmelavet rabarbergrød og drukket hjemmelavet rabarbersaft, Og det er altså vildt lækkert!
Opskriften på rabarbersaft er egentlig lige til. Jeg har taget udgangspunkt i denne her opskrift, og så bare tilpasset den til mine rabarber. Jeg har nemlig mange af de søde vinrabarber, så de kræver ikke helt så meget sukker, som de lidt mere "sure" sorter.

Opskrift

500 g rabarber
1 tsk vanillepulver
1-2 dl sukker
1 l vand

Rabarberne skæres i små stykker og koges sammen med resten af ingredienserne i en passende størrelse gryde. Smag til i forhold til sukker!
Jeg lod saften koge ca. 10 minutter.
Saften kan herefter sigtes og kommes på flasker.

Holdbarhed: Ja den ved jeg ikke noget om. Vores var væk inden der var gået en uge ;)

torsdag den 2. juli 2015

Danske jordbær

friskplukkede danske jordbær
Findes der noget bedre end at plukke de første danske jordbær? Endelig er solen kommet og bærene er blevet røde. Det har vi ventet på. Der er bare noget over de første friskplukkede jordbær.